Köpinformation

Välkommen tiIl Byggarbetsplatsen.se webbplats. Läs vår Köpinformation nedan:

BYGGARBETSPLATSEN.se
KÖPINFORMATION

All viktig information hittar du i vår köpinformation.

Så enkelt kan du nå oss!

Kundtjänst: 0771 - 10 22 22

Öppet vardagar kl. 8.00 -18.00, lördag och söndag kl. 8.00 - 18.00.

E-post: kundtjanst@byggarbetsplatsen.se

Mejl frågor som rör köp/beställning besvaras inom 48 timmar vardagar.

Köpinformation

Här nedan följer information till dig om sådant som kan vara bra att veta och som hjälper dig att vara trygg i dina köp hos oss, till exempel våra köpvillkor, priser, betalningsalternativ, ångerrätt samt personuppgifter.

Byggarbetsplatsen köpvillkor

Priser

I alla priser ingår moms med 25 %. Skulle momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp.
Våra priser kan bara ändras av omständigheter som Byggarbetsplatsen inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser eller ändrad moms.
Priserna som är angivna på internet/i katalog gäller under katalogens hela giltighetstid. De priser som i kataloger och i byggarbetsplatsen webbplats är angivna exklusive frakt och betalningsavgifter.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Betalning
  • När du registrerar dig hos oss använder vi ditt personnummer, eller organisationsnummer om du är ett företag för att kontrollera din kreditstatus och din adress. Den kreditupplysning vi gör registreras inte i några offentliga register och är inte heller synlig för andra företag eller personer.
  • Betalkort. Om du väljer att betala med betalkort, tillkommer bara en expeditionsavgift på 49,00 kr. Vid eventuella returer betalas pengarna tillbaka till ditt kort. Vi accepterar Visa och Mastercard. Vi krypterar alltid betalkortsnumret, det gör köpet säkert. Om du vill veta mer om säkerheten kring kortbetalning kan du läsa mer om krypteringen under villkor för betalkort.
  • Byggarbetsplatsen Faktura. Med Byggarbetsplatsen Faktura får du räntefri kredit. En faktureringsavgift på 19,00 kr och expeditionsavgiften på 49,00 kr tillkommer. Betalas inte fakturan inom föreskriven tid övergår faktureringsbeloppet automatiskt till ett Byggarbetsplatsenkonto. Se vidare villkor för Byggarbetsplatsen Faktura.
  • Byggarbetsplatsen Konto. Om du vill dela upp betalningen under max 10 månader kan du ansöka om Byggarbetsplatsen Konto. Du betalar ingen faktureringsavgift, däremot tillkommer en expeditionsavgift på 49,00 kr.

Den effektiva årsräntan är 24,90 %. Se vidare villkor för Byggarbetsplatsen Konto.

Om inget annat angivits, så är den lägsta ordergränsen som expedieras 200 kr.
Skicka inget förskott.Vi kan inte ansvara för t ex pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.

Vid skuld under 100,00 kronor skickas det inte ut några påminnelsefakturor därmed tillkommer det inte heller någon ränta eller påminnelseavgift på denna skuld.

Paket som inte hämtas ut

För alla paket som inte hämtas ut debiterar Byggarbetsplatsen kunden en avgift. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hantering, sammanlagt 149,00 kr.
Outlösta paket omfattas normalt inte av ångerrätten.

Rea och erbjudande

Reapriserna gäller så långt lagret räcker. Har du fått en erbjudandekod skriver vi både på Internet och i katalogen hur länge erbjudandet gäller.

Minderåriga
Byggarbetsplatsen får enligt lag inte expediera beställningar till personer under 18 år. Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa från oss.
Kvalitetskontroll

För att våra varor ska hålla god kvalitet genomförs en noggrann kontroll av samtliga varugrupper.

Personuppgifter
Byggarbetsplatsen är personuppgiftsansvarig för behandling av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss.

Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna säkra och upprätthålla vår kundrelation och även för marknadsföringsändamål. Vid marknadsföring genomförs analyser baserade på personuppgifterna. Personerna väljs utifrån följande kriterier: senast gjorda inköp, betalningssätt, eller kontosaldo om du har ett konto hos Byggarbetsplatsen.
Alla processer för behandling av dina personuppgifter (t.ex. insamling, behandling och överföring) sker hos oss enligt lagliga bestämmelser. Uppgifterna som är nödvändiga för marknadsföringen och för orderavvecklingen sparas.

Som kund hos Byggarbetsplatsen har du rätt att en gång per år få information om dina sparade personuppgifter och hur dina uppgifter används.

Om du inte vill att dina uppgifter ska användas för direktmarknadsföring eller om du vill rätta till några uppgifter så behöver du bara skriva till:

Byggarbetsplatsen
c/o Ibring Gruppen AB
Box 3, 182 05 Djursholm

Email: kundtjanst@byggarbetsplatsen.se

Alla som handlar hos oss får automatiskt nyhetsbrev.

Force Majeure

Byggarbetsplatsen är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.
Som befriande omständigheter räknas bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, sjukdom hos personalen, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, import/exportförbud, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

Ångerrätt

Du har alltid rätt som kund att ångra ditt köp. Du är dock skyldig att meddela oss detta inom 14 dagar från den dag du tog emot dina varor. Du har sedan ytterligare 14 dagar på dig att återsända varan efter att du skickat in meddelande om ånger.

Du har rätt som kund att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar. Ångerfristen gäller på alla internet- och så väl som katalogartiklar. Du är som kund skyldig att kontrollera din leverans. Varan måste skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka avgifterna (detta beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor man beställt). Vid utövande av ångerrätten står du som kund kostnaden för returfrakten. Använder du retursedeln som följer med ditt paket blir returkostnaden 49,00 kr oavsett paketets storlek och vikt. Vid byte eller retur är det du som kund som står för transportrisken. Spara alltid följesedeln tills returen är avklarad, där står ditt returkollinummer. Detta nummer används alltid vid eventuella reklamationer på Posten. Alla paket som lämnar Byggarbetsplatsen är försäkrade. För mer information, ring 0771 - 10 22 22 vid retur eller reklamation.
Du kan använda dig av en standardblankett för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida, eller så hittar du den här:

Ångerblankett:

Om du önskar att utöva din ångerrätt, vänligen fyll i denna blankett och skicka till oss.

Du kan även fylla i din reklamation/retur online: Reklamation/Retur

 Så här gör du när du returnerar:

• Var god och skicka tillbaka varan inom 14 dagar.
• Returnera artikeln i originalförpackningen.
• Ange bara antal returnerade artiklar på retursedeln.
• Bifoga ingen ny beställning vid returneringen – inte heller vid byte! På så sätt undviker du onödiga dröjsmål. Ring din kundrådgivning om du vill göra en ny beställning eller byta en vara.
• Du kan alltid vända dig till din kundrådgivning om du har frågor under telefonnummer 0771 - 10 22 22
• Returadress: Byggarbetsplatsen, c/o PostNord Logistik AB, 141 72 Segeltorp

Återbetalning
När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi tillbaka det belopp du betalat samt avgifter om hela beställningen är returnerad. Återbetalningen sker inom 14 dagar.
Om du har betalat med betalkort, betalas beloppet tillbaka till ditt kort.
Om du har betalat med Byggarbetsplatsen Faktura eller Byggarbetsplatsen Konto, krediterar vi beloppet.

I det fall varan/varorna är använda mer än vad som anses nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion kommer vi att göra ett avdrag på återbetalningen för den uppskattade värdeminskningen.

Reklamation och konsumentskydd

Om du får en felaktig eller felexpedierad vara så kan du ringa 0771 - 10 22 22 för retur eller reklamation.

Konsumentköplagen / ARN ger dig alltid rätt att inom tre år från mottagandet av varorna reklamera defekta varor, under förutsättning att du meddelar bonprix om felet inom skälig tid efter att du upptäckt det. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats in inom skälig tid.

Om de varor du returnerat kan konstateras defekta kommer bonprix att göra en fullständig återbetalning motsvarande ditt inköpspris, samt leveranskostnaderna för dessa. För att en vara ska bedömas som defekt ska felet ha uppstått innan försäljningstillfället. Om du reklamerar en felaktig vara inom sex månader från försäljningstillfället, anses felet ha uppstått innan försäljningstillfället, såvida inte annat motbevisas av Byggarbetsplatsen. Om reklamationen sker mer än sex månader efter försäljningstillfället, är du dock skyldig att inkomma med bevis utvisande att felet uppstod innan försäljningstillfället.

Vid tvist hänvisar vi till ARN (Allmänna reklamationsnämnden), vi följer alltid deras rekommendationer.
Konsumentköplagen, som tillvaratar dina intressen som kund, gäller naturligtvis också när du handlar hos oss.
I det fall du som kund inte är tillfreds med din hantering i ett ärende kan du själv ta kontakt dirket med ARN.

Allmänna Reklamationsnämnden,
Box 174
101 23 Stockholm

http://www.arn.se/

EU-kommissionen har också inrättat en onlineplattform för tvistlösning och klagomål på nätet. Du hittar länken till sidan här

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage


Byta/returnera
För att byta/returnera, fyll i retursedeln som bifogas i ditt paket, skriv vad du returnerar. Använd den förklistrade returadressetiketten som finns med på din följesedel.
När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi, inom 14 dagar, tillbaka det belopp du betalat, samt avgifter om hela ordern är returnerad. Observera att vid retur debiteras det en returavgift på 49,00 kronor.

Så här gör du när du returnerar:
• Var god och skicka tillbaka varan inom 14 dagar.
• Artiklar som har använts eller burits får inte skickas tillbaka (undantag endast för material- eller produktionsfel)
• Returnera artikeln i originalförpackningen.
• Använd det förfrankerade returklistermärket.
• Ange bara antal returnerade artiklar på retursedeln.
• Du måste ange returorsak med en siffra på klistermärket på originalförpackningen (se tabell med kontrollsiffror). På så sätt hjälper du oss att kontinuerligt förbättra vår service och att upprätthålla våra höga kvalitetskrav.
• Bifoga ingen ny beställning vid returneringen – inte heller vid byte! På så sätt undviker du onödiga dröjsmål. Ring din kundrådgivning om du vill göra en ny beställning eller byta en vara.
• Du kan alltid vända dig till din kundrådgivning om du har frågor under telefonnummer 0771 - 10 22 22
• Returadress: Byggarbetsplatsen, c/o PostNord Logistik AB, 171 73 Segeltorp

Skadade paket

Transportförsäkring
Alla försändelser som skickas är försäkrade av Byggarbetsplatsen. Om paketet och/eller innehållet är skadat när du får det så ska du genast anmäla det hos utlämningsstället. Om skadan upptäcks först när försändelsen öppnats, ringer du vår Kundtjänst. Om du upptäcker att paketet är skadat när du öppnar det så returnerar du det till oss.
Skadade varor ersätts kostnadsfritt av Byggarbetsplatsen.

Leveranssätt

Leveranstid
Vår målsättning är att alltid leverera inom ca 1-14 dagar. Du hämtar ditt paket hos ditt lokala postombud Om vi inte kan leverera hela din beställning samtidigt eller om den delats upp på olika leveransätt, betalar du självfallet alltid endast för en leverans. Vill du inte längre vänta på en restnoterad vara eller fått ett nytt leveransbesked som du ej godkänner, kan du bara mejla oss eller ringa till kundtjänst på telefon 0771 - 10 22 22, så avbeställer vi eller kompletterar din restorder.
Byggarbetsplatsen ansvarar inte för någon som helst skada till följd av att de aviserade leveranstiderna överskridits.

Företagsinformation

Byggarbetsplatsen
c/o Ibring Gruppen AB
Box 3, 182 05 DJURSHOLM

Organisationsnummer: 559074 - 5237
Momsregistreringsnummer: SE559074523701
Telefonnummer: 0771 - 10 22 22

E-post: kundtjanst@byggarbetsplatsen.se